Vochtwering: Vocht doorslag Terug naar overzicht

Steensmuren of spouwmuren kunnen te maken hebben met vochtdoorslag.  Binnendringen vocht kan zorgen voor schade aan pleisterlagen of houtrot of de spouwankers aantasten. Waardoor de gevelconstructie instabiel kan worden. En dat is weer gevaarlijk voor de bewoners én de omgeving. Vochtstop komt te hulp. 

Vochtprobleem aan de buitenkant
Vocht kan de gevel binnendringen na langdurige regen in combinatie met winddruk. Vochtstop stopt vochtdoorslag door bijvoorbeeld voegen en metselwerk te herstellen. Zijn er scheuren, dan injecteren wij die. Na de herstelwerkzaamheden is het vaak raadzaam de gevel te impregneren om vochtproblemen in de toekomst te voorkomen. Ook dat verzorgen wij.

Vochtprobleem aan de binnenkant
Onze werkzaamheden houden niet op bij de buitenkant van de gevel. Restvocht en zouten kunnen namelijk leiden tot gevolgschade. Zo kan pleisterwerk worden aangetast. Vaak is het saneren van pleisterwerk noodzakelijk. Wij maken alles netjes van buiten én binnen.

Inspectie en vochtmetingen
Om het achterliggende probleem van binnendringend vocht te achterhalen, inspecteren we de gevel. We verrichten dan meteen vochtmetingen. Zo weten u én wij waar we aan toe zijn!